Ny bildeserie fra Libanon

Nå har vi vært i Libanon i åtte uker og oppdraget er godt og vel halvferdig. Helt merkelig å tenke på at om ikke lenge sitter vi på flyet tilbake til Norge igjen. Til tross for urolighetene på Gazastripen går livet i leiren som normalt, men vi merker naturlig nok spenningen og aggresjonen hos mange av palestinerne inne i leiren. Jeg har både blitt "skutt" på, kastet stein etter og fått slengt fraser som " fuck you" etter meg. Det er tydeligvis ikke alle som skjønner at vi er her for å støtte de som bor i Rashediyeh. Så nå kan jeg forstå hvordan det er å være "ashnabie" eller utlending! Uansett så har vi mange gode minner å ta med oss hjem igjen, og her er en ny bildeserie fra livet i Libanon!

 

Fredagene tilbringer vi på biblioteket. Og bildene under har vi fått noen av ungene i sving med engelske wordgames. Ungene har til tider ekstremt høyt energinivå, så det hender vi må spille fotball med de en halv times tid først for å få roet de ned. 

 

 Sjefen for handicapsenteret Abu-Jihad hvor vi også jobber er en blind mann. Og her trygt geleidet av undertegnede gjennom gatene i Rashediyeh.

 

Guttaboys med husfaren selv til venstre, de to yngste sønnene til høyre og den "fremmede" hvite mannen i midten.

 

Markering av dødsdagen til Yasir Arafat i UNESCO-bygget i Beirut.

 

Avkobling er viktig for å fordøye alle inntrykkene her nede. Her etter nesten en og en halv time med intens kamptrening med den lokale læremesteren som har bakgrunn fra både karate og aikido.

 

På vei hjem til Rashediyeh. En tilsynelatende idyllisk plass, men for knapt seks år siden "regnet" bombene fra Israel her under krigen i 2006.That's all folks!

Rune :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits