Rune - Uke 2

Libanon i bilder...

Denne gangen skal jeg ta dere med på en liten bildeserie på hva vi har opplevd de første 14 dagene her nede. Noe av det første vi la merke til var husene og hvordan folk bor inne i leiren. Bildet under er tatt fra stranda i Rashediyeh. Bygd i massiv betong og murstein, og ofte bare med laken som skjermer for vær og vind.
Dette bildet er fra en fantastisk fin tur vi hadde til The Qashmir river med barn og unge fra en organisasjon i leiren kalt Al-Jalil. Her traff vi våre to danske venner, Kim og Kristine, som for tiden oppholder seg i Beirut.


Allerede etter første uka her nede begynte vi så smått å jobbe. Her fra en time på handicapsentert Abu-Jihad, hvor vi har alt fra tegning, form og farge til enkelt engelskundervisning for barn og unge med psykisk og fysisk handicap.
Lederen for organisasjonen Al-Jalil, Hussein Charary, ble vi allerede kjent med første kvelden etter et trivelig kaffebesøk hjemme hos hans familie. Han visjon er å skape håp for barn og unge i leiren gjennom blant annet sportslige aktiviteter og turer ut av leiren. Hussein kommer for øvrig til å bli en nøkkelperson i det jeg har valgt å for kalle "Project Hope". Det kommer mer om dette prosjektet senere!


Her fra ukens faste trening for ungdommene i leiren. Kveldene her nede brukes til så mangt. Hvis det ikke går i planlegging eller bloggskriving, er det ikke noe problem å finne folk og henge med. Her fra et lokalt slag i sjakk ute på gata!Vi var også så heldige å bli kjent med den norske sykepleierstudenten Marit som bodde hos Amira den første uken sammen med oss. Nå er hun i det som beskrives som en av de værste flyktningeleirene i Libanon, Borch El Brasjne i Beirut. Der merker de blant annet direkte borgerkrigen i Syria ved at flyktninger strømmer inn til leiren. Jeg og Ragnhild drar mest sannsynlig til Beirut i slutten av oktober for å besøke Marit og se på leiren. Det skal virkelig bli spennende!Det blir mange sterke opplevelser og inntrykk, og derfor er det viktig med litt avkobling. Her fra en joggetur inn Tyr, nydelig kveldssol og herlig sommertemperatur!Det var alt for denne gang folkens!

Rune :-)

Én kommentar

Pappa Klemet

14.10.2012 kl.20:53

Hei Ragnhild og Rune!

Det var veldig interessant å lese hva dere opplever og utfører. Dere gjør virkelig en meningsfylt innsats for medmenesker som trenger hjelp til å vinne fram håpet om en bedre og meningsfylt tilværelse i en hverdag som er så fjern fra vår trygge verden i Norge. Lykke til videre!!

Klem fra oss her hjæm Pappa

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits